JSM utvärdering

 
 
 
I måndags kom jag hit efter JSM veckan i Ö-vik. I helhet är jag nöjd med min prestation, speciellt om jag blickar tillbaka mot början av säsongen då det inte såg så lovande ut. I år tävlar vi dessutom med dom som har ett år mer erfarenhet och som redan gått på skid ett år. Nästa skidsäsong satsar jag ännu högre och hoppas att jag klättrar ännu lite till i resultatlistan. På cuptävlingar som JSM är det väldigt jämnt och tio-15 sekunder snabbare åktid kan göra att man klättrar 10-15 placeringar. Jag är ofta ganska dålig på att ta ut mig helt och det är väl något jag bland annat kommer att jobba på i sommar.
• • • • • •
 
Onsdagens 5km Klassisk intervallstart: Denna distans hade jag kanske sett fram emot mest eftersom att min klassiska åkning blivit en aning bättre denna säsong. Första tre kilometerna gick tyvärr inte så bra och jag stressade på mig stumma ben. Det var strax innan Domusbacken som jag började knappa in lite tid och i mål placerade jag mig bland mitten. Någon tår blev det väl, men jag lugnade ner mig och sa till mig själv att det är ju mitt första JSM, hallå. 
 
Torsdagens skate sprint: Innan prologen intalade jag mig själv att det kanske inte blir någon kvartsfinal för mig, men om jag har gjort mitt bästa så är jag nöjd. När jag startade i prologen gick jag ut på treansväxel och matade på uppför första krönet på backen, sedan fortsatte jag att köra stort och ändå hyffsat lugnt på tvåansväxel ett tag tills jag kom till krönet innan det blev nerför, där matade jag några skateskär på hopptvån och kröp sedan ihop. Nerförsbacken innehåll några inte allt för svåra kurvor och jag klarade det bra. I andra långa backen körde jag hårt på treansväxel nästan hela vägen upp och växlade över till tvåan på krönet. Efter det bar det av utför igen över en liten bro och sedan in på upploppet där jag tyvärr fick ta ytterkurva när jag åkte om en tjej. Jag gick vidare som 27(?) tjej och var hur lycklig som helst! Det trodde jag inte! Kvarten gick åt skogen på grund av stumma ben, men det kommer. Min prolog kändes grymt bra i alla fall.
 
Fredagens VILA: Fredagen bestod vila och shopping, där jag fick med mig ett armband,ett halsband, en plattång och en bustier. 
 
Lördagens skiathlon 5 + 5 kilometer: Eftersom att jag bara åkt en distansF.I.S tävling i år så har jag inte hunnit få så bra fispunkter och fick därmed starta ganska långt bak i fältet. I början var det väldigt trångt och alla åkte på allas skidor. Efter sådär 1-2 kilometer blev det bättre och lite mer utdraget. Jag kände att jag kunde åka lugnt och stort på klassiska delen utan att dra på mig allt för mycket mjölksyra innan bytet. Bytet gick bra, men i början av skate delen kändes det lite vingligt. Jag gick mycket på treansväxel och det kändes bra i kroppen. Sedan var det dags för den långa, slingriga och hyffsat branta nerförsbacke... där tappade jag totalt fyra placeringar (Måste träna nerförs!!). Efter nerförsbacken väntade en lång och brant uppförsbacke med tvåansväxel, så jag åkte upp med ett lagomt tempo med blicken långt fram. Sista kilometern hade jag oturen att hamna sist i en klunga med en irriterande nisse som vägrade att släppa förbi mig! Jag hade hur mycket energi som helst och mina skidor var utstickande bra, men hur mycket jag än försökte att ta mig förbi på alla möjliga håll så blockade hon!! Typiskt, men aja! Hyffsat nöjd med lördagen ändå. Det var en bra dag och jag vet att jag hade mer att ge och mer placeringar att ta!
 
Söndagens klassiska stafett 3 + 3 +3 kilometer: Jag fick äran att åka första lagets andra sträcka. Jag körde ganska dåligt måste jag säga första 1,5 kilometrarna och tappade någon placering. Sedan fick jag hipps vipps fart i kroppen och åkte ikapp och om. Var hur pigg som helst i slutet och sprintade sista backen. Växlingen till Jenny var inte helt felfri när en tjej stod i vägen för mig, men jag hojtade till och det gick bra till slut.
 
• • • • • •
Ett förvånadsvärt bra JSM trots allt! Det trodde jag aldrig i början av säsongen eftersom jag varit skadad sen augusti. Kunde inte åka klassiskt i början för att det gjorde ont, men nu är jag på fötterna igen så att säga.
Nästa JSM kommer nog gå ännu bättre, så det ser jag fram emot!! Jag har som sagt haft den kämpigaste säsongen hittils i mitt liv, men det gör mig bara mer taggad och revanschsugen!! 
Så länge du inte ger upp, har du inte förlorat.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Asså, du är bara för skön!!

2013-03-14 @ 01:37:50
Postat av: Grodan

Klok och bra analys.Tag med dig den till Kalix i helgen så vet du att stumhet och trötthet går över.

2013-03-14 @ 08:09:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0