mycket just nu

Sorry för den dåliga uppdateringen,men vi har ganska mycket i skolan just nu.
Bland annat nationella och andra prov och inlämningar.

...Kukkolaspelen...

Även idag var det igen på gränsen att bli inställt,men det blev tävling i alla fall.
Vi åkte en bana på 5km klassisk stil i Kukkola och som ändå passade mig rätt så bra.Fick lite tider under banan och det kändes absolut kanon i kroppen.Men sen kom oturen i slutet på en backe innan jag var på väg nerför...jag tappade staven!!Jag trodde då att det var en bra bit kvar till mål och åkte tillbaka en bit för att hämta den,men direkt då jag tog upp den tappade jag staven igen.Jag fick alltså åka med endast EN stav tills jag slutligen fick en ny,men som var ganska mycket för lång för mig. (Måste i alla fall tacka han som är ledare från IFK Kiruna som gav extra staven till mig,tack.)
Jag hade inte heller någon tid att ta på den,så jag höll den bara löst i handen.Tekniken var en katastrof eftersom jag inte kunde åka med ena staven för lång,men det var i alla fall bättre med den än utan.
Jag tappade tid och slutade tvåa.I mål kom tårarna i floder och på prisutdelningen (som vi väntade på i en evighet!!) kom minnena tillbaka och jag blev tårögd.
Vi kan i alla fall säga att jag är på väg till en god form och att helgen har gett kvitto på formbesked.
/ En besviken Vendela just nu,men ändå med en gnutta optimism! :)

<3

Vem är denna snygging?
Jo, Milito är hans namn!

koncentrerat & kontrollerat

I morse visade tempen i Luleå ungefär 8°c och när vi kom fram till Haparanda var det kring 14-16° c.Tävlingen blev inte inställd på grund av någon kyla utan jag startade och kom i mål som etta! Jag tyckte jag gjorde ett lugnt kontrollerat lopp och är mycket nöjd. Vi får se om det blir någon tävling i morgon eller om det blir för kallt.

övernattar inte

Ändringar i schemat:
Övernattar inte.Utan åker fram och tillbaka istället.Uppdateringen blir som vanligt.

handsprit

Just nu är handspriten min bästa vän eftersom vi har två sjuklingar i familjen.Så det gäller att hålla sig frisk och att man är noga med hygienen!

tävling i helgen

Hello ♥
I kväll har jag laddat med god mat och mys framför TVn.I morgon är det tävling i Haparanda och på söndag i Kukkola.Jag kommer att övernatta där med pappi,och därför kanske det inte blir sån jätte bra uppdatering på bloggen. Kan i alla fall försöka göra några tidsinställda inlägg.

You make my heart race


skola...

Har inte så mycket att skriva om nu för tiden.Bara skola,skola,skola...

late dinner

Hejsan! ♥
För någon timme sedan kom jag hem från Ormberget.Nu sitter jag å' äter en sen middag och tittar på tv.I morgon är det torsdag och det betyder idrott i skolan.Får inte glömma att packa ner skridskorna och täckbyxorna.

<3


kvälls-macka

Go kväll ♥
Nu är det snart dags att gå å' lägga sig.Innan det ska jag hinna äta en macka och borsta tänderna,så vi ses i morgon.

lite kyligt idag

Brrr, det är lite kyligare ute idag.Hoppas det inte blir för kallt bara.Just det,jag måste ju sätta igång min nya termometer som jag fick från tävlingen i söndags. See ya' ♥

apple

Nu sitter jag och myser framför Mammor och minimodeller medan jag äter lite äpplen.
Snart ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig också.
God natt ♥


the soul

Hello ♥
Idag har jag inte gjort något speciellt.Bara det vanliga,skola ni vet (tråk).Senare i kväll ska jag i alla fall se Mammor och minimodeller. See ya'

tävling(arna)

Tävlingen i Hemmingsmark idag gick väl sådär.Det var trångt i spåren och man kom ju knappt förbi H15-åkarna som fick starta i ledet framför oss D16!! Dessutom åkte stavremmen upp på ena staven och mössan åkte ner för ögonen hela tiden. Formen var god,men hade inte riktigt turen med mig idag.Är i alla fall nöjd med helgen i helhet och fick med mig en första plats och andra plats,vilket blir 10 och 8 poäng.

dubbeljakten i Storfors...

...gick jätte bra! Jag kände mig pigg och på hugget idag. Det var riktigt kul att åka. Jag är nöjd med både den klassiska sträckan och skate sträckan. Skidbytet gick också bra,men sen var det ju bytet av stavar som inte riktigt satt. Tappade lite på det,men tog senare igen. Jag slutade etta och är hur nöjd som helst,helt tvärtemot för vad jag var förra helgen. Så idag samlade jag på mig en tio poäng i tabellen till Folksam Cup!! I morgon är det dags för masstart 3km klassiskt i Hemmingsmark,så då får vi se hur det går där.
Den här tävlingen fick mig att inse att det kan gå lite hur som helst.Ena dagen går det inte så bra,men andra toppen.Som sagt att det går lite upp och ner.
Här är vi igång.

Och här börjar jag ta av stavarna inför bytet.
Byte av stavar & skidor.
Åker iväg igen fast med skate skidor.
Sjabblade lite med stavarna och tappade.
Här är jag ikapp igen och inne på stadion.
Kämpa kämpa!
Gör snyggaste minen,not!
På målsträckan.
Matar allt sista biten!
Åker över mållinjen...
...och slänger sig på backen.
Prisutdelning.

Mount Everest

För några dag sedan stod Mois högst upp på Mount Everest!
Jippi!

Min helg...




Joo både lördag och söndag är det tävling!
Båda dagarna är det masstart,så då gäller det å' vara med!
För en gång skull hoppas jag på ett tidigt startnummer så man slipper starta i det bakre ledet.


Haha,riktigt så här många lär vi inte vara...

På lördag är det SKIATHLON ,först åker vi alltså klassiskt i 2,2km sen byter vi till skateskidor och åker 2,2 km till.
Vad som är lite extra kul är att vi för en gång skull är rätt många.


söndag åker vi klassiskt i 3km + 400m teknikbana.
Hade helst sett att vi åkte 5km...
Så det är vad jag ska göra i helgen...


Äta gott,mysa och ha det gött!




wedge heel

Här är skorna jag köpte idag.
Visst är dom snygga?

nya lillsport handskar

Idag åkte jag och mamma förbi Team Sportia och köpte ett par nya skidhandskar!
Tyckte herr modellen passade bättre än dam,så jag tog dom istället.
Jag investerade även ett par svarta skor med kilklack som jag visar er sen.

Today's clothes


frisören idag


plugget

Hej hej ♥
Idag har det bara varit en helt vanlig skoldag på tre lektioner.Hade bland annat ett kort prov i franskan och en liten redovisning om Andy Warhol på bildlektionen.Sen hade vi idrott och slutade.
Nu ska jag äta middag och skriva lite på svenskan...

lillsport

Måste verkligen investera ett par nya skidhandskar snart.För fodret i mina nuvarande har nästan lossnat.
Efter varje säsong måste man typ köpa nya.Längdskidor är en väldigt dyr sport...

klassikt

Nu ska jag ut på ett klassiskt lugnt pass på Ormberget. Hoppas på nypreparerade spår! ♥

A nap

Sorry för lite halv dålig uppdatering igår,men det beror på att jag tog en sådan skön och lång tupplur efter att jag pluggat.Förvånad att jag ändå kunde somna hyffsat fort när det var dags att gå och lägga sig för natten.Kanske gör om det idag igen. Brukar ni ta tupplurar på dan?

my week with Marilyn

Jag har hört att den här filmen ska vara bra,och jag vill absolut se den!!
Någon som redan har sett den?

valet i 9;an

Nu står alla som går i nian inför ett stort val,nämligen att välja gymnasium och linje. Jag vill absolut gå på skidgymnasiet i Gällivare och läsa samhälls.Och även om jag inte skulle komma in på RIX,så skulle jag ändå välja att gå NIU där. Och det är därför att jag trivs och är ofta i Gällivare,jag har släktingar och folk där som jag känner,och det finns många backiga och kuperade banor att välja mellan som jag väl känner till.Så allt med Gällivare känns rätt, därför vill jag inte gå någon annan stans! Dessutom har ju två stora skidikoner gått där,nämligen Charlotte Kalla och Markus Hellner. Och jag vill ju gå minst lika långt som dom har gjort!!

direkt efter ett dåligt lopp

Alltid direkt efter en tävling som har gått dåligt så är allt jag hör och tänker i min skalle :
-
"F*n vad dålig du är,du kommer aldrig att lyckas,du kommer alltid att vara nummer 2 3 4 aldrig etta,du har misslyckats,du har svikit dig själv och de som trodde på dig,du har kommit till ditt stopp,gör något du kan,du gör ditt eget liv och andras till ett helvete,du blir inte nå bättre än det här." Och naturligtvis flödande tårar till det också.
-
Det är svårt att tänka positivt när allt bara känns skit.Jag vill ju att det ska gå bra eftersom längdskidor är någonting jag verkligen vill satsa på!Jag vill inte vara nummer två,jag vill vara nummer ett, alltid i allt!! Men framför allt i längdskidor som jag lever för! Men jag måste verkligen stärka mitt självförtroende och mitt tålamod.
Det är ju bara jag som tänker på det här viset,för jag vet att mina nära och kära alltid stöttar mig genom allt!

Våga fråga allihopa!


vad hände?

Idag blev det tävling i Älvsbyn i 5 km skate efter att dom flyttat starten en timme på grund av kyla. Men tyvärr gick det inte nå vidare bra. Jag hade ingen energi,kraft eller ork i kroppen. Det har aldrig känts så dåligt som det gjorde idag.Men jag antar att motgångar bara gör en starkare...Det är ju trots allt många tävlingar kvar!Jag hoppar bara att den här sega känslan i kroppen hinner försvinna tills nästa helg.

Dancing on skies


Day After


gammal bild


Facemask

Nyligen såg vi såhär vackra ut med våra fina kletiga "maskar",haha!

smaskens

Hej hej ♥
Kom nyligen hem från Candy Corner där vi köpte lite söta saker till i kväll! Vi var även en sväng på Dollar Store och köpte två ansiktsmasker,kul kul! See ya' later
- Moa på väg till godsakerna
-Jag utanför Candy Corner

otur?


Vet inte riktigt om jag tror på det där med otur på fredag den 13.Inget speciellt har ju hänt än,tror jag...Men det är kul med fredag i alla fall! Vad ska ni göra idag/i kväll?

GirlsNight

I kväll ska Mois sova över och då ska vi se på film,äta gott,göra manikyr+ansiktsmask och snacka en massa skit! Så efter skolan ska vi gå till affären och köpa lite grejor.Sen ska jag städa mitt rum eftersom det är hur stökigt som helst.
Gammal bild

TGIF


Need a Change



Har läänge tänkt byta header och design,men...jag kan inte!
Nu har jag iallafall bett om hjälp,så snart,förhoppningsvis nån gång i nästa vecka så kommer den upp.
Spännande...
Den jag har nu är min första och några år gammal,så det är på tiden att den byta ut!


favoriter när jag var mindre

Tänkte lite snabbt lägga ut två låter som sjungs av mina två favorit sångerskor när jag var liten.
Det var även mina två favorit låtar också!



It hurts

Det gör så ont,ont,ont i min vänstra käke så att jag bara vill skrika.Jag har tagit en värktablett,men smärtan vägrar släppa.Nu undrar ni säkert vad jag har gjort och då ska jag berätta att jag har varit till tandläkaren och dragit ut två tänder idag.Det blev mycket bedövning och mycket blod.Och det värsta är att det är inte slut med att förlora tänder utan dom säger att det blir minst 1-2 tänder till som ska ryka,och det eftersom jag har så ont om plats i min mun.När alla tänder som ska ut är borta ska jag få en fast tandställning som jag sa tidigare-räls.
Längtar tills alla tandläkarbesök är över snart...

Det ljuvaste dofterna


vanligaste meningen

Man hör alla säga det när man går förbi i korridoren.Det kanske ekar??Nej,det gör det inte...
Den absolut vanligaste meningen när vi är i skolan lyder :

vill inte!


När en dörr stängs,öppnas en annan


Criss†Cross


Det är ju himla modernt med kors överallt!
Men,vad tycker ni om upp å' nedvända kors?

Bara ett tryck,konst eller satanism?

Kan Dee,från vars jag har många tischor ifrån,säljer just nu kläder med dessa tryck.
Jag tycker just detta tryck är assnyggt!
T-shirt Cross Down Svart





Jag är inte speciellt religiös av mig, men det här känns  fel!
Älskar annars allt Sandra,Kan Dee gör!



Kkkkalltttt



Burr,idag är det kallt!
Morgontemperaturen visade på -19,3.
Nu är det "bara" -17,1 och jag ska snart ut på en prommis med Milito,hoppas den blir kort...
Sen blir det väl å' hålla mig inomhus,se på film,surfa lite och kanske öppna nån läxbok.Har sett nya avsnitt av Vampire Diaries & Pretty Little Liars-Åhhh,det är sååå bra!


En andra plats

Hej hej ♥
Tävlingen idag gick bra och jag slutade på en andra plats!
Konditionen och åkpartierna med treans växel kändes super bra!
Däremot har jag inte hunnit vänja benen med backar och tvåans växel.
Men nu när vi äntligen fått backar här i Luleå,så kan jag bara bli bättre!!!
Nästa helg är det Kanis-spelen i Älvsbyn som gäller,så nu taggar jag igen!

funktionär

I morse klev jag upp vid nio tiden eftersom jag skulle hjälpa pappa att servera dricka under kronanloppet som funktionär.Det var över tvåhundra åkare så det blev ju lite jobb.Men naturligtvis fick jag ju en varmkorv och en liten bulla också.
Nu har jag i alla fall kollat klart på herrarnas lopp i Tour de Ski och nu laddar vi till damernas!

snowy


Tour de Ski-Fristil Jaktstart Herrar

Har precis sett klart herrarnas jaktstart i fristil 35km,och GUD vilket fantastiskt bra lopp Marcus Hellner gjorde!Det är så himla roligt och spännande att se på.Och framför allt inspirerande eftersom jag också vill vara med och kämpa om segern i Tour de Ski i framtiden.
På söndag är sista etappen och då ska dom avsluta loppet med att klättra uppför slalom backen i Val di Fiemme,Italien.Spännande!
På söndagen ska även jag tävla, dock i 5km fristil och naturligtvis hoppas vi att det går bra.För det är viktiga poäng som står på spel till Folksam Cup.
P.S / Missa inte damernas 15km fristils lopp idag 15:30.



a new day


Nu myser jag framför : Rango


en promenad

Tidigare idag efter jag hade sett klart skidorna på tv, gick jag ut med Mililto på en kort promenad.Tog även med ny kameran för att ta lite foton.

nu följer vi Tour de Ski på tv

Dom som leder den totala Tour de Ski är nu Dario Cologna från Schweiz & Justyna Kowalczyk från Polen.

Mamma!


Mamma kom hem med den här snygga frillan.
Love it!

snö of sweden örhängen

Medan jag var å' åkte en sväng på Ormberget så for mamma in till stan för klippning och färgning. Och hon kom inte bara hem med en snygg frisyr utan också ett par örhängen och nyaste delen av Pirates of the Caribbean.
Örhängena har jag velat ha sedan jag såg dom på skidskyttens Helena Ekholms öron när hon tävlade i World Team Challenge i Gelsenkirchen.Love them! ♥

snö storm

Hej hej! ♥
Nu ska jag strax åka iväg på ett kort skidpass ute i stormen.
Min morfar ska skjutsa dit mig,så han är väl snart här.
See ya' later!

vid tolvslaget serverades:

Mousserat vin till de vuxna och Pommac till oss ungdomar.

min nyårsafton


gott nytt år!


RSS 2.0