I läggan.

Hejsan hoppsan! ♥
Nu är jag hemma i läggan efter en kall, blöt och snöig helg i Kiblie. Har med mig två fina träningspass därifrån som ska skrivas in i träningsdagboken senare ikväll. Ett intervallpass och ett distanspass på fjällen. 
Tiden har gått fort och i morgon är det skola igen. Men innan jag går och lägger mig ska läxa göras klar och kvällsfika göras. Sedan ska jag stretcha lite inför rörlighetstestet som är i morgon och smörja in vaderna+benhinnorna. God natt! 
 

Något sånt här...

Har troligen ätit en god middag och kanske sitter jag just nu och knaprar på någon smarrig efterrätt. Och om jag är en duktig flicka går jag väl snart och lägger mig med Hunger Games boken till hands. I morgon är det i alla fall lördag, vilket betyder långpass på fjället, myyys. God natt ♥
 

Herr & Fru Funcksson.


Hotta B.rudar!

Nu har jag förberett packningen inför morgondagen då jag och min familj vandrar upp till fjälls för att spendera två nätter i stugan. Det lär bli kallt när vi ska vandra cirka två timmar i kylan, men jag lär ju bli varm när jag ska kötta intervaller på fjället sedan! 
Tänkte i alla fall avsluta detta inlägg med några bilder som demostrerar en helt vanlig kväll hos mig och Vilma.
Grymt snygga tjejer ;) Fortsättning följer...
 

WebCam är livet! Hahaha! XD

Hej hej ♥
Just nu sitter jag i klassrummet i väntan på att historialektionen ska börja. I eftermiddag blir det crosspass med löpning och rullskidor skate. Det ska bli spännande och se vad vädergudarna bjuder på eftersom att det igår ryktades om att det skulle bli en del snöblandat regn vid den tiden.
 
Igår var vi i alla fall i Överkalix och tränade dubbla pass på rullskidbanan. Vi åt också lunch, köttsoppa, och så hann vi även med att gå in på ett fik och fika.
När vi kom tillbaka till mallmberget och hade ätit middag på matfokus, gick vi hem och chillade ett tag innan vi besökte Lovisa och alla skidtjejer. Annars bestod kvällen av plugg och webcam.
 
Hahaha :D
 

Förberedelser.

Har alldeles glömt bort att blogga på senaste tiden. Jag har helt enkelt inte haft någon inspiration eller lust, men nu är jag här igen och skriver!
 
Veckorna går väldigt fort och snart är det helt plötsligt vinter. På tal om vinter så snöade det imorse, men det var inget som stannade särskilt länge. Hoppas att man kanske kan stå på riktiga skidor om ungefär fyra veckor.
Kan knappt vänta till skidsäsongen!! Speciellt inte när vi har varit på en informationsfräff tidigare i kväll angående Världscupen och funktionärsarbetet. Vi fick bland annat se en film på ungefär tjugo minuter om engagemanget 2010 med Marcus Hellner som segrare i 15km fristil på hemmaplan, stort!
 
Nu ska jag och Vilma ta lite välförtjänt fika innan vi går å' lägger oss. Vi har nämligen packat under fem minuter, vilket är ett rekord jag slog med marginal. Packningen är till i morgon då vi ska åka till Överkalix och nöta rullskidor. Blev lite smått orolig när jag tittade in på olika vädersidor som visade minus hela natten ända fram till tio på dan då det ligger kring nollan. Kanske bara är jag som är lite paranoid, fast det är nog ingen fara (intalar jag mig).
 
 
 

Crosspass.

Dagen startade med snöblandat regn och två grader när vi gick till skolan imorse. Hade tre lektioner innan lunch för att sedan snabbt byta om och dra ut på ett Crosspass bestående av löpning och spinning. Förövrigt har jag träningsvärk i mage, armar och lite i ryggen. I morgon vaknar jag troligen med värk i benen också.
Nu ska jag se till att stretcha ordentligt och kanske koka något ägg så att värken går ur kroppen fortare.
 

I spåret igen!

Sitter just nu i mitt rum och vilar upp mig inför en kort sväng på cykeln för att sedan träna styrke med de andra. Tidigare idag var jag ute på ett löppass på mossebacke och det kändes förvånadsvärt bra i benhinnorna. Försökte verkligen att tänka på tekniken så att jag får ett bättre löpsteg. Kändes kanske lite tungt, men så är det ju i stort sett alltid efter en förkykning. Jajaj, nu ska jag byta om och dra ut med cykeln. Hejdå!
 

MAT

Jag tycker det är väldigt intressant det här med kost och mat. Kanske inte är så jätte konstigt eftersom det ingår att man ska veta sånt som skidåkare. Men jag läser gärna vad som är bra att äta till frukost eller mellanmål. Det är lixom dom "måltiderna" jag kan påverka och bestämma helt själv. För lunch äter vi ju i skolan och middag på matfokus, i alla fall på vardagarna. 
På morgonen brukar jag vanligtvis vara väldigt hungrig och äter en hyffsat stor frukost bestående av havregrynsgröt, en-två mackor med ost, ett glas juice, en kiwi, en banan och ett glas vatten. Om jag har hemma jordgubbar och blåbär tar jag gärna det i gröten också som idag.
Det som är bra med juicen är att fruktsyran i den gör att man kan äta mer vilket är jätte bra för oss som tränar. Den är också bra eftersom att kolhydraterna till blodet och musklerna gör att vi kopplar till en muskeluppbyggande ämnesomsättning. 
Till mellanmål gillar jag bäst att göra smoothies bestående av yougurt, bär och frukter, men annars går det bra med typ en macka med pålägg och mjölk. 
 
KETCHUP!?
Nu när vi ändå är inne på det här med mat och så. Hur kan man äta pasta med ketchup!!!? Det smakar illa, det ser illa ut och nä, jag kan bara inte fatta att folk äter det. Barn kan jag förstå, för dom sätter ju allt i maten, men vuxna människor?! Det känns bara så billigt på något sätt, hahaha ! :D Det är okej om man sätter på köttfärssåsen OM den är för smaklös annars är det bara som om man inte tycker maten var god och vill bedöva smaklökarna med flera kilon ketchup. Det är min personliga åsikt så hata mig inte ^^
 


 
 

Min Tisdag

Hallojsan ♥
Idag har det bara varit skola, ingen träning. Hade bland annat ett mini test i historia som gick förvånadsvärt bra. Det handlade om källor till historien och hur man hittar fakta. Inte så svårt i alla fall. Förutom historia har vi haft matte och engelska. Slutade tio i två, så nu ska jag och Vilma bege oss till Fysoterapin för behandling av våra skador, som för mig ser ut att vara på bättringsvägen. Sen ska vi hinna med en sväng till Konsum för att inhandla lite fil, yoghurt och mjölk. Ikväll har vi svenska också, i två timmar.... Plågsamt!
 

Sång & fika.

Hallojsan ♥
För ett tag sedan gick våra gäster hem och nu har vi en hel del disk att ta hand om. Vi bjöd på fika och karaokesång som resulterade till skratt. Tidigare idag har jag hunnit med ett cykelpass, en promenad med Vilma och provsmakning av bakning. Imorgon är det skola, så nu är det sängen som gäller. God natt!
 

Ha den Äran att Gratulera våran Vilma idag!


Natt i Malmberget.

 

V&V

Idag har Vilmas familj hälsat på för att fira hennes födelsedag med presenter och fika. Men imorgon fyller hon ju egentligen år, så då blir det mer fika och presenter!! Idag har vi annars sjungit karaoke och käkat pizza på laguna. Nu ska vi ut och göra Malmberget osäkert hahah!
 

Smyger ut...

Imorgon fyller Vilma sexton år, så idag ska vi baka lite och bland annat få besök av hennes familj. Har inte köpt någon present ännu så jag tänkte att jag smyger iväg nu när hon sover. Vet inte riktigt vad hon önskar sig, men jag hittar väl något bra i alla fall. Ja, nu ska jag dra på mig skorna och sticka. See ya'
 
 
 
 

John Tucker must die

 
Jag och Vilma ser just nu på en av världens bästa filmer, nämligen John Tucker must die. Den är ju så sjukt bra! Tur att vi har fått upp en ny och fungerande tv hit. Den är perfekt!! 
Idag känner jag mig hyffsat pigg. Bara lite täppt i näsan och tung i huvudet. I morgon ska jag i alla fall till skolan, sen blir det ensamt eftersom Vilma inte ska stanna här. Hon ska hem över helgen och fira sin födelsedag bland annat.... 

Tåg baciller och bakterier.

Jag orkar inte med det här. Först sabbar benhinnan och nu har jag gått å' blivit sjuk. Alla har åkt på träningsläger i Norge, medan jag ligger här i sängen med en stor fet påse full av snorigt papper brevid mig. Mitt huvud värker, min näsa är så täppt att jag har förlorat mitt luktsinne, och min hals är helt förstörd. Kan inte ens ringa till matfokus och boka så att jag kan äta där. Får väl äta samma mat som till lunch då. Mat som mat lixom. Känner ändå ingen smak så. Om det inte är bättre imorgon vet jag inte vad jag ska ta mig till... 
Jag har varit så noga med att sprita händerna, men att åka tåg är själve fan! Fick max tre timmar sömn och det blir nog mindre inatt.....

Cykelträning

Kom för ett litet tag sedan hem från ett grymt cykelpass. Mina ben var så döda  att jag kastade mig på golvet direkt när jag kom in. Faktum är att jag har krålat fram till datorn och det kommer nog ta ett tag för mig att ställa mig på benen igen. 
Jag cyklade ner till Gällivare och där körde jag på ett tag innan det var dags att cykla upp hit. Körde sicksack mellan husen då det var ganska brant, sedan for jag ner och sedan upp igen. När jag kom till den brantaste dunderbacken var mina ben rejält trötta, men jag tog mig upp i alla fall...Och jag lever!!
Nu ska jag stretcha och ta en varmt dusch. See ya'
 
 
 
 
 

-.-

Blev lite sent igår, så i morse kände jag mig mer eller minde som en zombi. Fast nu är jag pigg och kry, förutom benhinnan då som har lite småproblem med att samarbeta. Även om jag inte har kunnat vara med på exakt alla aktiviteter, så har jag ändå fått bra med träning. Synd bara att det är testvecka nu, och nästa vecka Norgeläger. Kommer lipa ihjäl mig. Har lite smått panik nu..!
 
Kom i alla fall precis hem från att ha besökt sjukgymnasten. Han tittade lite på benlängder och hur jag gick. Nästa vecka ska jag tillbaka dit och undersöka,plus kolla fötterna ordentligt.
 

Random world.


Jag vill, men det går ej.

Imorse klev jag snabbt upp när klockan ringde och kände mig så grymt taggad till dagens Dundrettest! Laddade med havregrynsgröt, lite müsli, juice, en halv banan och en kiwi. Sedan efter att jag diskat klart gick jag till mitt rum och samlade krafter till Eye of the Tiger. Jag tänkte att idag ska jag springa snabbt, smart och få en tid under femton minuter. Väl i minibussen påväg till testplatsen kände jag en viss nervositet eftersom jag kände en del i benhinnan.
Började i alla fall värma upp med lite jogging för att sedan göra lite tempoökningar. Jag ville blunda för smärtan och köra ändå, men upptäckte ganska snabbt att det inte kanske är så smart att springa. Bröt lite smått ihop ett tag och fick panik. Tränarna sa till att det inte är någonting att snacka om... Jag måste avstå...
Jag ville ju så gärna springa och pärsa idag. Jag vill ju vara med och fullfölja träningspassen och schemat. Varför var detta tvungen att hända när jag precis har kommit igång med träningen här på skidgymnasiet? Är så himla förbannad och ledsen nu...! Ska i alla fall köra ett rullskidpass snart med enbart stakning.
 
 
 

LÅ bitches in Malmberget.

Igår tog jag bussen till Gällivare för att möta upp Moa på tågstationen. Vi gick direkt till Husmans för att käka, men tappade bort tiden en aning och var sedan tvungen att vänta en timme innan vi kunde ta bussen till malmberget igen. Väl här bytte vi om till myskläder och tittade på avsnittet av Awkward. Sedan började vi se LOL och slutet såg vi idag på morgonen. Underbar film ♥
 
Idag har vi varit duktigt i köket. Vi har lagat lunch, middag och bakat lite chokladbollar. Sedan har vi checkat läget i gymmet med Astrid som tränade på. Det slutade med rusning ut eftersom att larmet slås på klockan sex, kul haha! Nu ska vi strax se på en film och käka upp chokladbollarna.
 

RSS 2.0