Tredje plats!

Hallojsan ♥
Som ni blev upplysta om igår så sprang jag ju en tävling i Gällivare centrum, Hellner utmaningen. Lite nervös och spänd var jag före starten, men ändå taggad att springa fort. I helhet så sprang jag ganska bra och är väl nöjd. Hade bara önskat att jag kunde hållt ihop lite bättre den sista kilometern, för då tappade jag jätte mycket tid och min andra plats gick förlorad. Kom i alla fall trea, vilket ändå är en bra placering och den som jag siktade mot innan tävlingen. Måste bara jobba med sista biten, men när det sitter kommer det nog gå riktigt bra!
Eftersom jag kom på tredje plats i damernas klass fick jag också stå på pallen och tilldelades en stor kasse från ICA med lite smått å' gott.  Förresten grattis till Lovisa som vann! Tummen upp!
 
Idag har vi gått enligt schemat och så har vi haft vårt första gemensamma träningspass med skidgymnasiet. Det var kallt, blåsigt, blött, regnigt och åter kallt. Så när vi kom hem kastade jag mig i duschen och vred på varmt, eller snarare hett vatten. Sedan surplade jag i mig lite thé innan jag gick till skolan för att planera träningen med Kristina. Har en bra känsla inför det här åren och är taggad till 1000!
 
 

Dröm stort!

 
Under dom här dagarna har jag tänkt mycket på framtiden, vart jag vill komma med längdskidåkningen och vad idrotten betyder för mig. Jag kan enkelt svara att viljan inom mig att bli bättre och slutligen bäst växer för varje dag som går. Skidgymnasiet är inte ett skämt för mig eller en lek. Jag är här för att göra det jag gillar att göra mest och utvecklas till en bättre människa och som skidåkare. Att jag har fått denna möjlighet att få träna här tillsammans med de andra skideleverna och tillsammans också skapa en gemenskap med tränarna är stort för mig. Jag sa redan när jag kom hit: "Jag är här för att komma så långt som möjligt." och om det nu inte skulle räcka hela vägen vill jag ändå känna att jag har lagt ner hela min själ i detta.
 En del säger att jag drömmer för stort och en del har till och med skrattat åt mig, men man ska drömma stort och man ska ha höga mål för att komma någonstans. 
 
Tack vare min kära fader har jag kommit så här långt och det är jag evigt tacksam för. Visst kan det uppstå problem när man har sin pappa som tränare, men utan honom hade jag inte haft denna rutin, träningserfarenhet eller chansen att gå på det här skidgymnasiumet. Jag har lärt mig så otroligt mycket av han och jag kommer alltid ta emot hans råd och hjälp. Min mamma har även hjälpt till och ställt upp för mig. Hon står nästan alltid på tävlingsplatsen och hejjar mig i mål.Hon har gjort "drinkar" som jag nästan har spytt av, men som samtidigt har hjälpt till att hålla mig frisk.Trots att hon inte kan ta sig nerför en liten liten kulle, så har hon ändå satts sig in i idrotten ordentligt. 
Blir så känslosam när jag skriver om det här eftersom det är någonting jag verkligen brinner för.
Med stödet från pappa,mamma,morfar,mormor,Barry mm får jag enrgi och styrka av. TACK!! :D
 
 

Älska utmaningen, Älska livet!

Hejsan hoppsan! ♥
Idag började vi tio, och vi skidisar fick skjuts av Robert (våran mentor) till camping i Gällivare. Där gjorde vi lite olika aktiviteter och små tävlingar. Min grupp ledde inför det sista momentet som gick ut på att man skulle släppa ett ägg 4m(?) över marken och att ägget ska klara sig. Vårat gjorde inte det, så vi föll ner på en andra plats. Vi fick iallafall tröstpriset i stil eftersom vi gjorde en så fin fallskärm, haha!
 
Ikväll ska vi springa World Cup Challenge i Gällivare och då vill jag verkligen springa fort! Känner mig inte i så jätte bra form, men det kommer bli ett grymt träningspass. Lite nervös, lite spänd, men så ska det vara. Nu ska jag tagga med musik, lite vila och mat!!
 
 
Här är startlinjen i Morjärv.

-

Vi började nio idag och fick ännu mer information om allt. Vi delades även in två å' två då man skulle gå runt i skolan och leta efter "namn", "dörrnummer" och sådant. Annars har det inte hänt något speciellt...

SA12

Nu är första dagen i skolan avklarad och det gick ju bra! Klockan nio var det upprop, sedan gick vi (SA12) med våra mentorer till klassrummet där vi fick veta lite information om schema och sånt. Vi körde också någon lära känna varandra sak. Efter lunchen fick vi sluta, och då gick vi till oss å' böt nummer med alla och drack lite thé.
Nu ska vi snart börja byta om till träningskläder och gå ner till gymmet.

Dagen i stort.

Hallojsan! ♥
Idag efter att jag kom hem från ett längre löppass i regnet gjorde jag och Vilma tacos till middag, mums! Sedan kom Astrid och Lisa (som också går skid,ettan och tvåan). Vi snackade och drack kall oboy i vardagsrummet med tända ljus. Nu förbereder vi oss mentalt till morgondagen då skolan börjar. Ska bli riktigt spännande och se vad för klass man hamnar i.
Är dock lite nervös...

Fram och tillbaka + Fram och tillbaka till Konsum.

Vid elva tiden gick jag och Vilma ner till Konsum för att inhandla lite saker till middag, men när vi väl kom dit var det  inte öppet. Vi letade om det skulle stå öppen tiderna någonstans men sökte förgäves. Sedan kom det lite folk och vi kom fram till att det öppnade klockan tolv. Så då gick vi in till vårt crib och drack lite te istället. 
Nu ska vi strax ta på oss skorna igen och gå ner till konsum med inhandlingslistan. Bye :)
 
Sätter ut två bilder från gårdagens rullskidpass.
 

Del 4, Muddus

 
God morgon ♥
Idag tog jag och Vilma lite extra sovmorgon eftersom jag knappt fick sömn igår i Muddus. Nu är vi i alla fall utvilade och pigga. Frukost har vi redan ätit, snart ska vi handla lite, äta lunch och senare fara ut på ett löppass.
I morgon är det inskolning som gäller och det känns ju lite nervöst. Alla kommer säkert att glo och säga "Det där är det nya ettorna, vad små dom är" eller någonting i den stilen. Haha! LOL, men vem bryr sig egentligen...
 
Här kommer yttligare mer bilder från Muddus.
 
 
 
 
 

Muddus,Del 3 Solnedången

Nu kommer  då del 3, vilket innebär bilderna som jag fotade under min egna promenad när det andra var i tornet. Jag gick alltså längst ut till det tog stopp, och det var då mina ögon fångade denna fantastiska kvällsol som var på väg ner och som reflekterades så vackert i vattnet. Jag tog flera bilder och det måste nog ha varit ett av dom finaste bilderna jag tagit!! 
 
 

Muddus,Del 2 Fågeltornet

Som sagt tyckte jag att det var lite väl läskigt för att vara sex /sju pers på en så ostadig liten yta på en höjd över träden, så jag gick ner lite tidigare för att gå och fota lite. I nästa inlägg ska ni få se det som bara jag fångade på bild och som jag tror att bara jag fick uppleva under min promenad. 
 
Här ser ni bilder på fågeltornet. Och det är högre än vad det ser ut att vara!
 

Hemma i Malmberget efter vandringen i Muddus.

Hello! ♥
Muddusutflykten var kul och det var mycket fint där borta. Vandringen dit var cirka tio kilometer, så vi tog någon paus då och då. När vi nådde slutdestinationen valde vi en lämplig plats för övernattning och började sedan sätta upp tältet. Efter det åt vi och gick en sväng till fågeltornet som var hur högt som helst! Tog i alla fall mig upp dit och så var vi helt plötsligt över trädtopparna. Kände att jag skulle tappa balansen när som helst där uppe, så jag gick ner nästan direkt. Jag fortsatte att gå och kom till världens bästa ställe där man kunde ta super vackra bilder över vattnet och solnedgången. Efter ett tag kom jag tillbaka och då satte vi oss vid elden.
Sedan var det då dags att sova... i tält! Och det var kallt som tusan kan jag tala om. Hackade typ tänder och darrade. Så det var först när vi började gå hem dagen därpå jag blev varm igen. Bortsätt från själva natten var allt bra!
 
Jag och Vilma var som två turister med våra kameror och tog hela tiden massa kort.
Sätter dock bara in två bilder nu på mig och Vilma när vi gör någon sorts meditation, kommer mer bilder senare.
 

Det sista som ska göras.

 
Just nu sitter jag fortfarande i myskläder, men ska strax börja byta om och packa ner kylvarorna i ryggsäcken. Då är allt klart för start! Nu ska jag höra med Vilma när vi ska börja koka pastan till köttfärssåsen.

Första natten avklarad i lägenheten!

Ja, då var första natten avklarad i lägenheten! Sängen var gudomligt skön att sova i, men jag hade ändå lite problem att somna igår kväll. Tänkte på allt nytt och så. Men idag är det i alla fall dags för vandringen mot Muddus med resten av eleverna på skidgymnasiet. Vi ska sova i tält,vilket jag aldrig har gjort så det ska bli spännande. Undrar om man kanske vaknar upp med en björn bredvid sig, haha! Scary..
 
Klev upp typ nio imorse och åt frukost, så om en timme blir det lunch och lite mer förberedningar inför vandringen. Imorgon ska vi enligt schemat vara framme här vid tre, men vi får se.
 
 

Vilma & Vendela = Dubble Victory!

 
Hej hej ♥
Imorse tog jag mitt pick å' pack och satte mig på tåget mot Gällivare. Väl där hämtade Vilma och hennes mamma upp mig och min enorma väska. Lägenheten är färdig och allt som fattas är en tv, men den får vi hit när mammi eller pappi åker upp nästa gång. Förövrigt har vi varit å' handlat och packat vandringsryggsäcken till imorrn. Lite nervöst är det ju, men det kommer troligen bli kul! Nu kan man nog säga att vi blir malmbergsbor,eller? 
 
 

School stuff

 
Hallojsan! ♥
Idag har jag och mamma fyndat lite mer saker. Bland annat lite skol grejs som lär behövas när jag börjar nu på måndag. Ska bli kul att träffa nya klassen, men när jag tänker längre så är det ju det här med läxor,prov,redovisningar och nationellaprov ju... Aja, det går nog bra!
 

Snart ut på nya äventyr.

Ja, nu är det dags att börja packa ner det sista i resväskan innan jag sätter mig på tåget på torsdag och åker uppåt mot nya äventyr. Det är först nu allt börjar kännas verkligt, och visst är det kanske lite skrämmande, men samtidigt spännande och nytt på något sätt. Det tråkigaste är att jag lämnar min bästa kompis här i storstan... speciellt när jag inte har haft så mycket tid över att umgås denna sommar. Fast å' andra sidan kommer jag ju hem en del helger och lov. Dessutom kan ju hon hälsa på mig i malmberget också! 
Lägenheten är nu i alla fall så gott som klar, men det blir väl säkert några småsaker som man upptäcker att man behöver senare. Bilder därifran kommer väl när jag flyttat upp dit, men jag ska se om jag har några redo nu på datorn, så kanske jag lägger ut de senare.
 

KEEP CALM & GO SHOPPING

Idag tog jag en sovmorgon till tio, åt en snabb frukost och drog in till stan med mamma. Jag köpte dessa örhängen, plus en kjol och en kofta. Tittade också på en kudde som skulle passa väldigt bra till vardagsrummet i lägenheten. Ska även till stan i morgon så då kanske jag köper den, vi får se. 
Annars har jag varit ute på ett längre träningspass och nu sitter jag å' ser på True blood. See ya' ♥

Små coolt :D

Hejsan hoppsan! ♥
Det var länge sedan sist. Det har varit allt mellan sommarjobb, träningar, förberedelser med lägenhet och skola som har fått gått före de senaste veckorna. Men nu har jag äntligen några dagar på mig att slappna av här hemma innan det är dags för mig att sätta mig på tåget påväg uppåt för skola och mycket träning! 
I helgen har jag fixat och donat i lägenheten så när jag kommer upp på tordag ska väl allt vara färdigt. Körde även ett träningspass där och mötte min blivande tränare Anders och superstjärnan Marcus Hellner på rullskidor. Lite små coolt!
 

Ingen ro och tid.

 
 
 
                                                                                     
 Oj,oj,oj vilken fruktansvärd uppdatering! Jag har helt enkelt inte haft tid och ro antar jag. Dessutom har internet varit borta ett tag, men nu är det tillbaka.
Har en vecka kvar nu på jobbet. Sen ska det bli skönt med en ledig vecka innan skolan börjar uppe i Gällivare. Har lite kvar att fixa i lägenheten, så vi får se när vi åker upp. Ska i alla fall bli himla kul och spännande...
 
 

Snabbt inlägg innan jag ska sova.

Igår övningskörde jag för första gången. Jag tränade på steg ett, att starta, köra, bromsa, använda speglar och sånt + svänga lite. Det är mest för att få in hela kopplings grejen, vilket jag tycker är himla svårt. Har ju lärt mig allt om kopplingen, men jag släpper oftast upp den för snabbt, och det vet vi alla var det slutar med.. motorstopp. Men efter några sånna så fick jag inget motorstopp alls tillslut. Nästa gång ska vi fortsätta med steg ett, så att det sitter som en smäck!
Jaja, tänker snabbt tillägga att det inte kommer bli så bra uppdatering under den här och nästa vecka eftersom jag sommar jobbar nu. Hade min första dag idag och det känns som om det kommer bli två långa veckor.... Måste tänka på pengarna, men det är så jobbigt!!

ICEBUG!

Har äntligen fått mina efterlängtade IceBug's! Dessutom till ett bra pris! Nu är jag verkligen redo att springa of track på fjällen i stugan!! Okej, nu ska jag ut på ett längre rullskidpass. Inte så taggad på rullskidor, hade hoppats mer på löpning, men det får väl gå an.

Sista dagen...?

 
Imorgon tar jag på mig snickarbyxorna för att jobba i två veckor. Så det här får bli ett hejdå till alla i Luleå eftersom ni börjar skolan efter det... Jag börjar ju som sagt en vecka efter, chill , men ändå inte.
Känns trist att jag är här nu, men måste jobba häcken av mig från 7-16 istället för att umgås det jag kan de sista dagarna av sommarlovet. Jaja, får i alla fall pengar så jag klarar mig i lilla byn..... 
 
 

Blueberry Intense, PLL & Music.

 
Min kväll spenderas som på bilden med denna utsökta chokladkaka, Pretty Little Liars och musik. Nästan bättre än LK va? Fattas bara sällskapet! Hade varit sjukt kul att gå dit ikväll igen men aja, nu ska jag inte deppa. När chokladkakan är slut DÅ kan jag deppa,haha.
 
Någon annan som har smakat Lindt Blueberry Intense? Den är så otroligt god! Ni måste bara smaka den!!
 

LK

 
 
 Igår var jag, Moa, Ellen, Julia och Kristin på Lule' Kalaset tillsammans. Vi åkte karuseller, såg lite av Linnéa Henrikssons uppträdande och köpte jätte smarriga munkar. Hade varit kul att gå ikväll igen, men eftersom jag ska jobba på måndag vill jag lägga mig tidigt. Man måste ha pengar för att spendera pengar.

Gårdagens.

Slänger in en bild på gårdagens klädsel. Klänning,kofta och ett rosa pärlhalsband.

Strawberry breakfast.

Hello!
Vaknade för ungefär en timme sedan och har ätit frukost. Nu ska jag ordna till mig och efter det ska jag cykla till stan och köpa ett ungdomspass till idag. Bye :)

Fixat och trixat i lägenheten.

Hejsan hejsan!
För  några timmar sedan kom vi hem från Gällivare. Vi har varit där en kort sväng för att inreda och fixa i lägenheten. Det fick mig att inse att det inte alls är länge kvar tills jag flyttar in där och börjar skolan. Just nu är jag cool lugn inför det, men jag vet att jag kommer bli lite nervös och spänd om någon vecka när det närmar sig.
 

RSS 2.0