Drick meeeer vatten!

Tänk egentligen hur viktigt det är att vi får i oss tillräckligt med vätska varje dag. Vi kan klara oss länge utan mat, men utan vatten klarar vi bara oss några dygn.  En del vätska får vi i oss genom kosten, men för att få den mängd vi behöver måste vi dricka mer vatten. Det finns lite olika svar på hur mycket man ska konsumera per dag, men man brukar säga att utöver vätskan i maten ska man dricka minst 1,5 liter vatten. Sedan beror det lite på hur varmt det är och vilken miljö du befinner dig i, om du idrottar och tränar mycket, om du har ett jobb med fysiskt arbete och om du sitter mycket vid datorn. 
 
Vatten behöver man för att kroppen ska fungera optimalt --> levern, lederna, njurarna och matsmältningen.
Dessutom behövs det för näringstillförseln och syretillförseln till cellerna, reglering av kroppstemperaturen, blodets transport och kroppens PH värde. Vattnet förbättrar även energiupptaget och hjälper förbränningen av kalorier. Det sägs vara kroppens naturliga rening som forslar gifter. Vatten kan också hjälpa mot stress och trätthet, samt är bra för hud och hår.
 
Om man däremot får i sig för lite vatten kan man drabbas av förstoppning, trötthet, sämre intellekt, koncentrationsförmåga, och prestationsförmåga. Endast några procent vattenbrist får oss i obalans och försämrar kroppens funktioner. Låg vattenkonsumtion försämrar också muskeluppbyggnaden och kan till sist bryta ner muskler. Låg vattenkonsumtion kan även lura kroppen att känna sig hungrig. Det kan senare leda till en rad sjukdomar.
-
Jag själv har varit väldigt dålig på att överhuvudtaget dricka vätska. Jag hade ofta huvudvärk och fick ont i magen. Nu har jag blivit bättre, men dricker ändå lite för lite ibland. Nä, nu ska jag gå till köket och dricka ett glas vatten,
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0