Från bara ben i solstolen till snickarbyxor på arbetsplatsen.

Go kväll ♥
Efter en härlig helg med soliga dagar, så ska jag imorgon påbörja mina två veckors arbete. Jag jobbar från sju till fyra vilket innebär en tidig uppstigning klockan sex. Det kommer bli två långsamma veckor och jag ser inte alls fram emot det. Tiden går så himla sakta att en dag känns som en vecka. Får tänka på lönen. Det är det enda som motiverar mig. Bye bye till solstolen...
 
 

Min helg.

Det har varit underbart väder hela helgen, och därför har jag självklart spenderat den mesta tiden ute. Jag har ätit god mat, varit med Moa på klubbviken, varit ute på några svettiga träningspass och solat ute på altanen. Nu är jag nästan brunare än när jag kom hem från Turkiet, haha.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ambition & motivation.

Gårdagens pass spenderades i Måtsundsbacken med pappa. Vi körde en mix av A3-A3+ intervaller i form av skidgång, och jag kan säga att mina ben har nog aldrig varit så trötta och full av mjölksyra som då. 
Även fast jag var trött satte jag mig bakom ratten och övningskörde en kort stund. Vi åt lunch och efterätt hos mormor och morfar i stugan eftersom mamma fyllde år,yey. När vi kom hem till oss la jag mig på soffan och somnade. Haha, då är man trött.
 
Idag har jag åkt rullskidor och fyllt i träningsdagboken. Har annars inte hunnit med så mycket mer. Tror jag ska städa upp lite i mitt rum och gå ut i solen sedan. Ha det bra! ♥
 
 
En fin sommarbild från de sista dagarna av skolterminen, Johan & Vilma ♥
 

Nike.

Tjabba ♥
Efter lunch idag var jag förbi Moa. Vi snackade om allt och lyssnade på musik. Min kärlek för de färgstarka Nice Pro shortsen växte även när vi tittade in på weheartit. Jaja, nu ska jag strax äta en sen middag efter ett skönt intervallpass. See ya'
 
 

#sweat


Drick meeeer vatten!

Tänk egentligen hur viktigt det är att vi får i oss tillräckligt med vätska varje dag. Vi kan klara oss länge utan mat, men utan vatten klarar vi bara oss några dygn.  En del vätska får vi i oss genom kosten, men för att få den mängd vi behöver måste vi dricka mer vatten. Det finns lite olika svar på hur mycket man ska konsumera per dag, men man brukar säga att utöver vätskan i maten ska man dricka minst 1,5 liter vatten. Sedan beror det lite på hur varmt det är och vilken miljö du befinner dig i, om du idrottar och tränar mycket, om du har ett jobb med fysiskt arbete och om du sitter mycket vid datorn. 
 
Vatten behöver man för att kroppen ska fungera optimalt --> levern, lederna, njurarna och matsmältningen.
Dessutom behövs det för näringstillförseln och syretillförseln till cellerna, reglering av kroppstemperaturen, blodets transport och kroppens PH värde. Vattnet förbättrar även energiupptaget och hjälper förbränningen av kalorier. Det sägs vara kroppens naturliga rening som forslar gifter. Vatten kan också hjälpa mot stress och trätthet, samt är bra för hud och hår.
 
Om man däremot får i sig för lite vatten kan man drabbas av förstoppning, trötthet, sämre intellekt, koncentrationsförmåga, och prestationsförmåga. Endast några procent vattenbrist får oss i obalans och försämrar kroppens funktioner. Låg vattenkonsumtion försämrar också muskeluppbyggnaden och kan till sist bryta ner muskler. Låg vattenkonsumtion kan även lura kroppen att känna sig hungrig. Det kan senare leda till en rad sjukdomar.
-
Jag själv har varit väldigt dålig på att överhuvudtaget dricka vätska. Jag hade ofta huvudvärk och fick ont i magen. Nu har jag blivit bättre, men dricker ändå lite för lite ibland. Nä, nu ska jag gå till köket och dricka ett glas vatten,
 
 

Polar out, Garmin in.

För ungefär en vecka sedan efter ett rullskidpass när vi var i Gällivare för att fixa med lägenheten så la min gamla Polarpulsklocka helt av. Den pep och sen dog den. Så för två dagar sedan beställde vi en ny, och idag cyklade jag för att hämta den på Preem. Förvånad blev jag när han i kassan kom med en bamse kartong där en mindre platt tv kunde fått plats i. Tur nog var det rätt paket, men lite konstigt val av kartong när endast en klocka skulle levereras. Haha, lite små kul ändå. Den nya Garminklocka fungerar som den ska, dock så måste jag lära mig lite bättre om inställningarna.
 
 

Då kör vi!

Jag blir så frustrerad på mig själv eftersom att jag har så mycket tid över för att blogga, men har varken inspiration eller ork för det. Det jobbigaste är att ta kort och ladda upp, men egentligen är det ju inte ens avancerat eller det minsta jobbig. Nä, nu måste jag ta tag i det här. Det är ju ändå kul att blogga, och trots att jag knappt har några besökare kvar ska jag från och med idag försöka uppdatera oftare.
-
Nu ska jag däremot ut och köra intervaller. Blir ett tungt och svettigt pass, men det gillar vi!
 
 
 
 

Hooked.

Åh, är helt hooked i True Blood. Vill bara se mer och mer. Nu måste jag vänta nästan en vecka till nästa avsnitt kommer. Helt sjukt vad man kan bli besatt i en serie. Jag följer ganska många, men True Blood är helt klart bäst!
 
 

Bättre sent än aldrig. Bilderna från dagsturen.

 
 
 
 
 
 

RSS 2.0