Gudomlig dag i skidspåret.

Dagens pass var gudomligt! Perfekt väder med minst lika bra sällskap. Jag, Vilma och Lisa åkte i alla fall klassiskt upp till Dundret för att där äta grillad hamburgare och slappa lite innan vi drog iväg hem igen. Det blev ett långpass på 2 h & 45 m effektiv tid. Nu är jag rätt så trött eftersom jag varit ute nästan hela dagen. Har dessutom fått en fin bränna som jag troligen kommer jobba vidare på under lovet. 
 
Här kommer bilder!
 

Det här är livet!

Det känns som om jag har varit aktiv hela dagen, och nu är jag bara så trött och vill sova. Det är nog för att solen är framme hela tiden, vilket ofc är riktigt skönt. Hoppas att det blir lika bra väder imorgon, så vi får ännu mer D vitamin och en fin bränna. Det är ju friluftsdag då, vilket betyder att vi kan åka skidor hela dagen om vi så vill. Tar självklart med kameran för att ta ännu mer mysiga vårbilder.
 
Här nedan ser ni bilder på mina glada skidåkarpolare som steker i vårsolen ♥
 

Frukost

Morrn morrn ♥
Sitter å' äter frukost nu och ska strax iväg till skolan för mattelektion och sedan ett skidpass. I eftermiddag blir det nog lätt löpning och styrka. Ses senare!

Slapp dag.

 
Hej hej ♥
Idag har vi inte haft någon lektion på förmiddan, men efter lunch väntar engelska. Klev i alla fall upp vid halv nio och åt frukost. Sen dess har jag bara tagit det lugnt, tittat på tv och pluggat lite. I kväll firar vi Lovisa som fyller år snart!

Jobbar på brännan i skidspåret.

Tjenare!
Sitter just nu och dricker lite thé medan jag pluggar lite allt möjligt. Skriver också in dagens pass i träningsdagboken som bestod av ett A1 pass i klassisk stil tillsammans med Vilma och killarna. Vi pratade bland annat lite om turkiet resan som äger rum i maj månad när vi plötslig såg en ensam ren. Bilderna nedan är från dagens pass i solskenet.
 
'

Ut på en tur.

 
Igår var jag och Vilma ute på ett längre skatepass. Resten av lördagen spenderade vi i soffan framför tv;n med gott gott. Jag hade världens beslutångest i Konsum, men valde till sist att smälta marabouchoklad och doppa äpple,banan och jordgubbar, mums! Nu ska jag strax ta på mig träningskläderna och fara ut på ett klassiskt långpass. Det är tyvärr inte lika fint väder som igår, men kanske solen kommer fram snart. See ya' ♥

Mys fredag

Dagen har bestått av sovmorgon, gratis fika på samhällslektionen,engelska och sedan blodpudding till lunch. Klockan ett drog vi ut på ett skatepass i solskenet och då var kameran fulladdad. Efter passet hade vi ettor och tvåor en liten vallakurs där vi fick valla glid och fäste på våra skidor. Det gick bra! Kanske man ska satsa på en karriär som vallare istället. Nåja, det blev pizza till middag framför Pocahontas med tända ljus. En riktigt mysig fredag i malmberget! Nu ska vi skratta och se American Pie.
 

-


IG

Allt är bara åt helvete! Prologen idag gick åt skogen och jag var så dålig att jag bara vill glömma. När jag kommer hem kastar jag mig på datorn för att fortsätta med ett svårt och dumt arbete om Nationalekonomi. Tidigare avslutades min dator av okänd anledning och självklart gick det inte att återställa mitt arbete. Vi har haft ganska länge på oss och jag hade bara skrivit en halv dataskriven sida, men det tog också sin tid på grund av den svåra uppgiften. Nu kommer jag inte hinna klart i tid och jag kommer troligen få IG varning eller till och med IG. Det värsta är att jag snart inte orkar bry mig. Hela jävla livet går ut på prestationer och är det inte placeringar så är det betyg. Skolan är bara onödigt skit som förkortar vårt liv, orsakar stress och självmordstankar. Jag kan inte sova på nätterna för att jag är så stressad, jag går med en klump i magen och jag har knappt tid att leva eller andas. Jag som var så nöjd över min början och nu är allt bortkastat... Vill snart inte leva... Vill bara sova och aldrig vakna... 
God natt nu tar jag en tupplur, men vaknar om tio min ♥

Mys torsdag.

 
 
Den här torsdagskvällen har jag och Vilma spenderat framför PLL med några koppar blåbärsthé och tända ljus.
(Bild tagen av Vilma)

JSM utvärdering

 
 
 
I måndags kom jag hit efter JSM veckan i Ö-vik. I helhet är jag nöjd med min prestation, speciellt om jag blickar tillbaka mot början av säsongen då det inte såg så lovande ut. I år tävlar vi dessutom med dom som har ett år mer erfarenhet och som redan gått på skid ett år. Nästa skidsäsong satsar jag ännu högre och hoppas att jag klättrar ännu lite till i resultatlistan. På cuptävlingar som JSM är det väldigt jämnt och tio-15 sekunder snabbare åktid kan göra att man klättrar 10-15 placeringar. Jag är ofta ganska dålig på att ta ut mig helt och det är väl något jag bland annat kommer att jobba på i sommar.
• • • • • •
 
Onsdagens 5km Klassisk intervallstart: Denna distans hade jag kanske sett fram emot mest eftersom att min klassiska åkning blivit en aning bättre denna säsong. Första tre kilometerna gick tyvärr inte så bra och jag stressade på mig stumma ben. Det var strax innan Domusbacken som jag började knappa in lite tid och i mål placerade jag mig bland mitten. Någon tår blev det väl, men jag lugnade ner mig och sa till mig själv att det är ju mitt första JSM, hallå. 
 
Torsdagens skate sprint: Innan prologen intalade jag mig själv att det kanske inte blir någon kvartsfinal för mig, men om jag har gjort mitt bästa så är jag nöjd. När jag startade i prologen gick jag ut på treansväxel och matade på uppför första krönet på backen, sedan fortsatte jag att köra stort och ändå hyffsat lugnt på tvåansväxel ett tag tills jag kom till krönet innan det blev nerför, där matade jag några skateskär på hopptvån och kröp sedan ihop. Nerförsbacken innehåll några inte allt för svåra kurvor och jag klarade det bra. I andra långa backen körde jag hårt på treansväxel nästan hela vägen upp och växlade över till tvåan på krönet. Efter det bar det av utför igen över en liten bro och sedan in på upploppet där jag tyvärr fick ta ytterkurva när jag åkte om en tjej. Jag gick vidare som 27(?) tjej och var hur lycklig som helst! Det trodde jag inte! Kvarten gick åt skogen på grund av stumma ben, men det kommer. Min prolog kändes grymt bra i alla fall.
 
Fredagens VILA: Fredagen bestod vila och shopping, där jag fick med mig ett armband,ett halsband, en plattång och en bustier. 
 
Lördagens skiathlon 5 + 5 kilometer: Eftersom att jag bara åkt en distansF.I.S tävling i år så har jag inte hunnit få så bra fispunkter och fick därmed starta ganska långt bak i fältet. I början var det väldigt trångt och alla åkte på allas skidor. Efter sådär 1-2 kilometer blev det bättre och lite mer utdraget. Jag kände att jag kunde åka lugnt och stort på klassiska delen utan att dra på mig allt för mycket mjölksyra innan bytet. Bytet gick bra, men i början av skate delen kändes det lite vingligt. Jag gick mycket på treansväxel och det kändes bra i kroppen. Sedan var det dags för den långa, slingriga och hyffsat branta nerförsbacke... där tappade jag totalt fyra placeringar (Måste träna nerförs!!). Efter nerförsbacken väntade en lång och brant uppförsbacke med tvåansväxel, så jag åkte upp med ett lagomt tempo med blicken långt fram. Sista kilometern hade jag oturen att hamna sist i en klunga med en irriterande nisse som vägrade att släppa förbi mig! Jag hade hur mycket energi som helst och mina skidor var utstickande bra, men hur mycket jag än försökte att ta mig förbi på alla möjliga håll så blockade hon!! Typiskt, men aja! Hyffsat nöjd med lördagen ändå. Det var en bra dag och jag vet att jag hade mer att ge och mer placeringar att ta!
 
Söndagens klassiska stafett 3 + 3 +3 kilometer: Jag fick äran att åka första lagets andra sträcka. Jag körde ganska dåligt måste jag säga första 1,5 kilometrarna och tappade någon placering. Sedan fick jag hipps vipps fart i kroppen och åkte ikapp och om. Var hur pigg som helst i slutet och sprintade sista backen. Växlingen till Jenny var inte helt felfri när en tjej stod i vägen för mig, men jag hojtade till och det gick bra till slut.
 
• • • • • •
Ett förvånadsvärt bra JSM trots allt! Det trodde jag aldrig i början av säsongen eftersom jag varit skadad sen augusti. Kunde inte åka klassiskt i början för att det gjorde ont, men nu är jag på fötterna igen så att säga.
Nästa JSM kommer nog gå ännu bättre, så det ser jag fram emot!! Jag har som sagt haft den kämpigaste säsongen hittils i mitt liv, men det gör mig bara mer taggad och revanschsugen!! 
Så länge du inte ger upp, har du inte förlorat.
 
 
 
 
 

Imorgon: Avresa till Ö-vik (JSM)

 

RSS 2.0