Äppelpaj me' vaniljsås


1,Sätt ugnen på 225'c.
2,Smörj en ugnsäkerform.
3,Lägg 1 1/4 dl Vetemjöl, 2tsk socker & 50g margarin i en skål.
4,Finfördela margarinet med fingertopparna eller en gaffel tills det blir en grynig massa.
5,Skölj, skala, dela & kärna ur äpplerna (2-3st).
6,Skär äpplerna i tunna skivor & lägg dom i formen.
7,Strö över 1msk socker, eventuellt blandat med potatismjöl.
8,Strö smuldegen över fyllningen.Ställ formen i mitten av ugnen.
9,Låt stå tills fyllningen är mjuk och degen blivit ljusbrun,15-25 min.
Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.

1,Blanda 1ägg, 1msk socker, 1tsk potatismjöl & 2dl mjölk.
2,Sjud blandningen på svag värme tills såsen tjocknat.Den ska INTE koka.Använd plastvisp!
3,Häll upp såsen & vispa i den då & då tills den svalnat.
4,Smaksätt med 1msk vaniljsocker.
Kommentarer
Trackback